Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  :]
  :]

MotivatieTraject

Zet je organisatie op het spoor van HQ-motivatie. Zie leidinggevenden groeien, teams beter (samen)werken en mensen openbloeien. Met spectaculair effect op je resultaten.

Wanneer dit traject relevant is?

Als er zand in je organisatiemotor zit: te hoge stress, burn-out, langdurig en/of frequent absenteïsme, een hoge Bradford factor, ongewenst verloop, een dalende omzet, ontevreden klanten, enz. Misschien probeerde je al van alles, maar blijft het effect uit?

Als je leidinggevenden wil doen groeien in hun rol. Geen idee waar te beginnen of op zoek naar wat wel werkt? Kies voor een wetenschappelijk onderbouwde theorie, vertaald naar praktische tools en inzichten. En o ja, met bewezen resultaat.

Als je na mijn keynote laaiend enthousiast bent over wat HQ-motivatie voor je organisatie kan betekenen. Geen tijd te verliezen: je wil de juiste motivatie stimuleren.

Als je een ImpactMeting liet uitvoeren en je score op het ABC en/of de HQ-motivatie kent. Je weet nu precies waar je focus ligt, tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Zo ziet je MotivatieTraject eruit

We werken steeds op 3 sporen:

 1. Wat betekent HQ-motivatie en ABC (Autonomie / verBinding / Competentie) voor mij?
 2. Hoe breng ik deze over naar mensen rondom mij (teamleden, collega’s, klanten enz.)?
 3. Hoe verankeren we het ABC in je missie, visie, waarden, diensten en producten?

Elk traject is op maat van je organisatie en bestaat uit één of meer workshops, intervisies en/of persoonlijke coachings.

Deze thema’s kwamen al aan bod:

 • De 4 motivaties: hoe stimuleer je HQ-motivatie bij je medewerkers?
 • Welke impact hebben diverse motivatieprofielenop interne samenwerking?
 • Hoe verhoog je ABC-vervulling en verlaag je ABC-frustratie bij je mensen?
 • ABC-ondersteunend leiderschap: hoe versterk je dit in je organisatie?
 • Wat betekenen in- en extrinsieke waardenvoor motivatie en samenwerking?
 • Hoe versterk je de psychologische veiligheid in je teams, afdelingen en organisatie?
 • Hoe stimuleer je vertrouwen, samenwerking en kennisdelen?
 • Hoe neem je je mensen mee in changeen verhoog je het draagvlak?
 • Hoe optimaliseer je onboarding en feedback- en evaluatiegesprekken?
 • Hoe hou je rekening met geldmotivatievan mensen in je loonbeleid?
 • Hoe ga je om met de narcist of psychopaat in je team, afdeling of organisatie?
 • Hoe motiveer je iemand voor een saaie, maar belangrijke taak?
 • Aan de slag met elkaars motivatieproblemen in een intervisieworkshop.

Zijn er linken met theorieën, modellen of waarden waar jullie al mee werken? Dan integreer ik die in één samenhangend verhaal dat voortbouwt op wat er al is. Zo gaan vroegere inspanningen niet verloren en boek je sneller resultaat.

Aanbevelingen

Hermina is  binnen het ILVO de vlotte doorvertaler van de ZDT naar een effectieve bruikbaarheid in de praktijk. Ze slaagde erin om -op de haar heel eigen en enthousiasmerende manier- onze wetenschappers, ons ILVO management en zovele andere medewerkers te inspireren via o.a. heldere storytelling en haar doorleefde expertise.

Sven Van Wettere | HR Business Partner ILVO

Met de inzichten rond de ZDT, heel concreet vertaald in ABC, gaf Hermina ons tijdens de workshop een heel praktische en wetenschappelijke hefboom om binnen Proximus onze initiatieven rond duurzaam, verbindend leiderschap te verfijnen en versterken.

Jan Van Acoleyen | Chief Human Resources Officer Proximus

Bij het ILVO zetten we al jaren in op een open gesprekscultuur, gebaseerd op de 5 ILVO-waarden. In ons nieuwe HR-beleidsplan gingen we verder en stelden we een vertrouwenscultuur als doel voorop. Het traject “Motiveren door vertrouwen” met Hermina Van Coillie, om het ABC van de ZDT deel te laten uitmaken van de ILVO-woordenschat, zien we als een belangrijk instrument om dit doel te bereiken. In een nabije toekomst waarin het hybride werken de norm wordt, zal autonome motivatie nog aan belang winnen.

Gerard Meganck | HR verantwoordelijke Ilvo

Hermina doet het anders, ze heeft de gave jou te inspireren én te motiveren over ‘haar’ expertise. Haar stijl, gecombineerd met technische en wetenschappelijke expertise en concrete praktijkvoorbeelden geven een echte meerwaarde en handvaten om de ZDT snel om te zetten. Na enkele sessies met Hermina was ik helemaal overtuigd van de kracht van de ZDT en de gevolgen hiervan op organisatieniveau. De juiste motivatie is alles, zowel op vlak van prestaties als voor de (mentale) gezondheid van jouw werknemers. Dank je wel Hermina!

Simon Verstraeten | HR Lead & Coach, Pi Life Sciences Academy

In februari 2020 begeleidde Hermina, in 3 sessies, de senior Teamleaders van Bpost, in de ZDT. Deelnemers kregen tools om Teamleaders en postmannen te motiveren in hun dagtaken.  Ze waren zeer lovend over haar aanpak en inhoud. Ze vroegen zelfs voor extra workshops. De gedrevenheid waarmee Hermina de workshops leidde, gaf alle deelnemers een boost van vertrouwen, een ware opsteker voor het hele team. Hermina heeft zich duidelijk gespecialiseerd in dit thema, zowel de mentaliteit als de cijfers van mijn team kenden een enorme boost. Bedankt, Hermina!

Johan Stevens | Mailcenter manager, Bpost

Verwacht resultaten op 3 niveaus

 1. Deelnemers maken verbinding met zichzelf en anderen. Ze scherpen competenties aan, krijgen grip op wat er in hen omgaat en voelen zich beter in hun rol en als mens. Ze bloeien open en zetten topprestaties neer. 
 2. Teams presteren en communiceren sterker. Teamleden voelen zich veiliger, spreken dezelfde ABC-taal en durven hun behoeften uiten. Ook de samenwerking tussen teams verbetert drastisch. 
 3. De motor van je organisatie draait niet enkel heel wat soepeler, hij kreeg een upgrade. Dat merk je aan je retentie, absenteïsme, klantentevredenheid, performance en zelfs omzet.

Wat klanten overtuigt in het MotivatieTraject?

Iedereen kan ABC-ondersteunend leiderschap aanleren. Het verhoogt de HQ-motivatie van je mensen en zwengelt zo je resultaten aan. Tal van studies bewijzen dat.

Ik vertaal de wetenschappelijke zelfdeterminatietheorie naar een praktisch toepasbare methode voor je organisatie. Die vertaalslag is uniek in België.

Ik zet een waaier aan methodieken in voor duurzame verandering. Vaak is dit traject heel anders dan wat mensen gewoon zijn en gaat het veel dieper dan verwacht. 

Elk MotivatieTraject is op maat van je organisatiecultuur, het ABC van je teams en (indien gewenst) de persoonlijkheid van je leidinggevenden en mensen.

Of je nu jezelf, een medewerker of rebelse tiener wil meekrijgen, de motivatieprincipes blijven dezelfde. De inzichten zijn relevant voor jou, je werk en privéleven.

Je krijgt strategisch advies zodat je niet alleen op je cultuur, maar (indien nodig) ook op je structuur kan werken. Voor dat laatste werkt Flourish samen met toppartners.

Ook een MotivatieTraject op maat van je organisatie?

Of wil je meer info over de inhoud en relevantie voor je organisatie?

Flourish SDT

Hermina Van Coillie
BE 0774.461.262
 
Bruul 27/B000
3220 Holsbeek

Contactgegevens