Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
    :]
    :]

Enkele Flourishing klanten

Een keynote, een MotivatieTraject en/of een ImpactMeting? Met duidelijke focus op HQ motivatie en het ABC? Lees hier wat dit bij enkele klanten teweegbracht en wat het effect kan zijn in jouw organisatie.

Engagement, motivatie… en hoe is dit gekoppeld aan well being, performance en retentie? Hermina slaagt erin om het recente wetenschappellijk onderzoek op een inzichtelijke manier over te brengen. Ze zet aan tot nadenken en reikt handvaten aan om hier middels de ABC methode mee aan de slag te gaan. Het mooie is dat dit gebruikt kan worden in zeer uiteenlopende doelgroepen. Zeker iets wat we verder willen uitdiepen.

Ingrid Dierckx, HR director Supply Chain (plan, source, make and deliver) Belgium & the Netherlands, Johnson & Johnson

Vanuit VVSG vroegen we aan Hermina Van Coillie (Flourish) om op 27 januari een workshop rond ‘Motiveren zonder te controleren’ te geven op onze Trofeedag voor verantwoordelijken in de kinderopvang. De verantwoordelijken in de kinderopvang staan voor de grote uitdaging: “Hoe blijven we gemotiveerd aan de slag als verantwoordelijke?”. Hermina gaf ons het belangrijke inzicht dat we eerst onze eigen behoeften als verantwoordelijke moeten vervullen, en dan pas de behoeften van anderen. Ze bracht ons ook bij dat meer motivatie niet per se beter is. Dat we vooral onze ‘high quality motivation’ moeten verhogen, en ook hoe we dit kunnen doen. De tips waren zinvol voor de deelnemers binnen hun job, maar ook privé konden ze helpend zijn om stress te reduceren. De workshop was doorspekt met persoonlijke verhalen van Hermina en dat maakte de theorie ook levendig.

Katrien Verschooten, Pedagogische coach gezinsopvang – Provincie Oost-Vlaanderen Steunpunt Kinderopvang

De Commissie Diversiteit bij de SERV ging onder begeleiding van Hermina een dag aan slag rond het versterken van haar interne communicatie en samenwerking, en van de impact van haar adviezen.
Wij zijn zeer tevreden van de uitstekende begeleiding en aanpak van de dag. Het zet ons in beweging om aan de slag te gaan met het ABC binnen de commissie en biedt ons een aantal concrete handvaten om verder mee te werken. Ook de commissieleden zelf waren heel enthousiast en vonden het een zinvolle oefening met een sterke en gefundeerde aanpak. Ze gaven aan dat het heel helpend is om met elkaar in gesprek te gaan, om in te zien vanuit welke behoefte iemand iets zegt of doet, dat ze meer inzicht kregen in het concept psychologische veiligheid en hoe dat zit in de commissie,…

Nele Vanheeswijck, Studiedienst Commissie Diversiteit SERV

In een werve(le)nde presentatie nam Hermina directie, bestuurders en medewerkers mee in het ABC van motivatie. Door het combineren van voorbeelden uit het persoonlijk leven, wetenschappelijk onderbouwde theorie en toepassingen op de werkvloer op een heel interactieve manier werd het een heel dynamische voorstelling. Allen werden we uitgedaagd in ons denken en heel erg bewust gemaakt van de eigen keuzes die we kunnen maken. Het werd een namiddag die ons aangezet heeft tot reflectie en ons een kader gaf om op een andere manier naar bepaalde zaken te kijken.

Kathy Colson, Adoptiehuis vzw

Hermina slaagt erin om op een heldere wijze motivatie te duiden, hoe het werkt en wat we ermee kunnen. De voorbeelden die gebruikt worden (prive en professioneel) vonden onmiddelijk ingang en herkinning bij het team. Het ABC model geeft inzage in het functioneren van het individu ten op zichte van zichzelf en de omgeving waarin we actief zijn. Dit is zowel toepasbaar op prive als professionele situaties en uitdagingen. We hebben het programma gespreid over een periode van enkele maanden in 3 verschillende sessies om iedereen de mogelijkheid te geven om het zich eigen te maken, te toetsen aan de realiteit en er dan mee aan de slag te gaan. Een aanrader!

Kurt Masui, GEA, Director Marketing Division Food & Healthcare Technologies | Business Development

Ieder medewerker de kans geven zich te ontplooien, talenten aan te trekken en te behouden, doelstellingen te bereiken,… drie essentiële ambities die door “motiveren zonder controleren” toegankelijker worden. Dr. Hermina Van Coillie introduceerde ons in een krachtig model met zeer concrete voorbeelden en een pedagogische aanpak. Bedankt voor deze inspirerende avond, en nu over naar de praktijk!

Aurelie Vandergeeten, Head of DVV Transformation & Service

‘ABC bekt goed. Maar de kracht van de begrippen gaat veel verder. ABC dagelijks waar maken in je leidinggevende praktijk is voor sommigen onder ons minder evident. Met haar krachtige combinatie van wetenschappelijke onderbouw en to the point voorbeelden inspireerde Hermina het HR team om onze initiatieven inzake ondersteunend leiderschap – en de opbouw van een cultuur van vertrouwen – nog doelgerichter en zinvoller vorm te geven.’

Jan Van Acoleyen | Chief Human Resources Officer Proximus

Hermina is een gedreven en enthousiaste dame en spreekt recht vanuit het hart. Met haar passie voor de ZDT, hoe werkt motivatie, neemt ze met gemak de ganse zaal mee. Haar inzichten zijn wetenschappelijk onderbouwd en aangevuld met tal van voorbeelden uit het bedrijfsleven, non-profit en haar privé leven. Ook je kinderen op de juiste manier motiveren is geen evidentie. Dit maakt haar keynotes heel herkenbaar, direct toepasbaar en inspirerend. Hermina zorgt ervoor dat het ABC van motiveren blijft hangen en geeft concrete handvatten waarmee je zelf (als leidinggevende, HR verantwoordelijke, moeder of vader) aan de slag kan.

Martine Van Camp | HR Country Lead HP Belgium

Ik zocht last-minute een waardige spreekster voor een webinar rond motivatie waardoor ik terecht kwam bij Hermina. Ze overtrof mijn verwachtingen. Haar pragmatische en flexibele aanpak zorgde ervoor dat het een zeer verzorgde, goed voorbereide presentatie was. Bovendien bracht ze haar wetenschappelijk onderbouwde key-note op een zeer aangename, professionele manier. En dat allemaal in een korte tijdsspanne. Hermina is een absolute aanrader als je een specialist in motivatie zoekt.

Toon Schouteden, Product Manager opleidingen bij Cevora

In onze kennisorganisatie brengen we talent van over de hele wereld bij elkaar om samen de technologische innovatie van morgen vorm te geven. Zo divers als al onze medewerkers en hun achtergrond zijn, zo universeel kunnen we hen aanspreken, leiden en verbinden met bewuste beleidskeuzes gebaseerd op de zelfdeterminatietheorie.

Lisbeth Decneut, CHRO Imec

Het ABC-model biedt mooie inzichten en geeft een meerwaarde door zijn eenvoud terwijl het tegelijkertijd ook wetenschappelijk is onderbouwd. Het is praktisch bruikbaar in de dagelijkse coaching van medewerkers en werkt inspirerend!

Caroline Laroy, stafmedewerker hr bij CAW Oost-Vlaanderen

Bij Acerta Talent Boost Center werken we al geruime tijd samen met Hermina vanuit het geloof dat de zelfdeterminatietheorie in elke organisatie de basis is voor echte, duurzame en autonome motivatie van de medewerker. De kracht van mensen is niet voor niets onze baseline.  Hermina is zeer ge-dreven en be-dreven in het vertalen van de ABC-theorie in praktische, duidelijke handvaten voor organisaties. Getuige haar boek “motiveren zonder controleren” streeft ze ernaar om organisaties te helpen in de zoektocht naar hoe de theorie een plaats kan krijgen in de dagdagelijkse omgang met medewerkers. En het is die gedrevenheid die haar verbindt met Acerta. Haar evidence-based onderzoek inspireerde ons om alle HR processen en methodieken in dat licht te “vertalen” voor onze klanten en voor onze eigen organisatie.  Soms makkelijk, soms ook een hele uitdaging. Maar altijd boeiend en leerrijk ! Een mooie samenwerking, die we hopen nog vele jaren verder te zetten. “  

Annelies Baelus | director Talent Boost Center Acerta

Bij pi live sciences consultancy staat de gezondheid van de mens centraal, wat blijkt uit onder andere onze (individuele) coachingsessies rond stress, mindfulness en personal leadership. Sinds we in aanraking gekomen zijn met de zelfdeterminatietheorie merken we op dat niet het aantal uren werken, maar de juiste motivatie belangrijk is in de preventie van burn-out en voor het werkgeluk en de prestaties. Inzichten die onze werking optimaliseren en onze human first approach verder versterken.

Simon Verstraeten, hr-lead & coach bij pi live sciences consultancy

Een ABC om mensen te motiveren, en zich beter in hun vel te laten voelen? Inclusief jezelf? Bring it on! Klinkt als muziek in de oren, bijna te mooi om waar te zijn ... Handig om te leren, verkennen en ervaren hoe breed je dit relatief eenvoudig theoretische kader in de praktijk kan inzetten.

Christa Criel, sectorconsulente Sociaal Fonds Podiumkunsten

Hermina neemt u als toehoorder op een speelse en laagdrempelige manier mee in de wereld van onderzoek rond het menselijk gedrag. Of het nu over motivatie, communicatie of leiderschap gaat, steeds weer weet zij een aantal bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek op een heldere en laagdrempelige manier over te brengen op haar publiek. Gelardeerd met uit het leven gegrepen voorbeelden,  én ervaringen uit haar persoonlijke levenssfeer. Zij gaat daarbij kritische vragen en bedenkingen van haar publiek niet uit de weg en slaagt erin via haar verbindende manier van communiceren iedereen in zijn waarde te laten.

Frank Vander Sijpe | Director HR Trends & Insights Securex

Anyone who has witnessed a lecture by Hermina, knows she is a born educator. Her enthusiastic and honest approach is contagious. She’s not afraid to weave a moral lesson into her work, since she has a keen eye for social concerns (such as discrimination against older workers or blue-collar workers). Moreover, she is genuinely interested in views opposing her own.

Arne Vanderstukken | Assistant professor Open Universiteit

Vele keynotes geven me vaak weinig extra inzichten. Tot ik een webinar van Hermina volgde. Het 'ABC' gaf me meer structuur over hoe onze werknemers te motiveren. Hermina's expertise in deze materie brengt ze op een vlotte en duidelijke manier over, maar ook haar enthousiasme, overtuiging en liefde voor haar werkdomein siert haar enorm. Ze is altijd bereid om nog extra uitleg en stof tot nadenken aan te reiken.

Tony Janssens | Strategic Recruitment Manager, EGOVSELECT

I had the chance to work with Hermina for several years. We were partners on exciting projects related to autonomous motivation, satisfaction and leadership. I have always appreciated her pedagogy and professionalism, her scientific rigor and intellectual openness as well as her way of making scientific concepts effective for business. She is a person whose moral and ethical values have always inspired me.

Frederique Pirret | HRBP Carrefour

In februari 2020 begeleidde Hermina, in 3 sessies, de senior Teamleaders van Bpost, in de ZDT. Deelnemers kregen tools om Teamleaders en postmannen te motiveren in hun dagtaken.  Ze waren zeer lovend over haar aanpak en inhoud. Ze vroegen zelfs voor extra workshops. De gedrevenheid waarmee Hermina de workshops leidde, gaf alle deelnemers een boost van vertrouwen, een ware opsteker voor het hele team. Hermina heeft zich duidelijk gespecialiseerd in dit thema, zowel de mentaliteit als de cijfers van mijn team kenden een enorme boost. Bedankt, Hermina!

Johan Stevens | Mailcenter manager, Bpost

Hermina spreekt met zoveel passie en energie over menselijke motivatie, een aanrader! Haar verhaal is herkenbaar, met voorbeelden uit de praktijk en ze heeft ervaring met allerhande bedrijven uit verschillende sectoren. Ze betrekt je in haar verhaal en laat je meedenken, zowel in 1-to1’s als voor kleine en grote groepen. Haar wetenschappelijke achtergrond maakt haar verhaal nog sterker.

Johan Truyens | COO SAP EMEA North Midmarket

“ABC”. Je vult het in zoals je wil. Hermina nam me mee in het boeiende verhaal van de ZDT en de 3 essentiële psychologische basisbehoeften: ABC. Immers, wanneer die zijn ingevuld presteren medewerkers beter. Dit is de theorie. De kracht van Hermina zit in haar aanpak. Met als vehikel, een verbindende taal, begeleidt zij organisaties en hun mensen naar een vorm van “meester”-schap in (zelf) leadership.

Katrien De Clercq | IT-Cx-Excellence at Securex

Hermina Van Coillie heeft de gave om de academische kennis die ze bezit om te zetten naar heldere en klare taal. Ze werkt met voorbeelden die voor haar publiek herkenbaar zijn. Door haar doorgedreven voorbereiding speelde ze naadloos in op ons publiek vol veiligheidskundigen. Het is altijd aangenaam met haar werken!

Timothy Van Goethem | Senior consultant, SASM

Ik ben een heel grote fan van Hermina geworden na een lezing, die ik geheel toevallig bijwoonde over de zelfdeterminatietheorie. Wat me zo aansprak was de toegankelijke en spontane manier waarop Hermina de theorie presenteerde. Er zat veel structuur in de presentatie en de inhoud bleef luchtig en begrijpbaar dankzij de vele herkenbare voorbeelden. Toen het boek "motiveren zonder controleren" het levenslicht zag, stond het meteen op mijn lees verlanglijstje. Ik las het boek in één ruk uit op een zomerse vakantiedag. Het inhoud van het boek is vlot, toegankelijk en meteen toepasbaar. Echt een must read voor iedereen die geboeid is door mensen en constructieve samenwerking. Merci Hermina om je passie iedere dag te ademen en ons allen fijn te inspireren.

Heidi Pieters

Onder het motto ‘Denk nu aan later’ hebben we naar aanleiding van mijn 60e verjaardag een team-dag uitgetrokken om na te denken over hoe we die laatste 6 jaar voor mijn pensioen samen gaan doorbrengen. Ik heb het voorrecht om met collega’s te werken die met dezelfde gedrevenheid het beste van zichzelf geven om zelfstandige ondernemers te ondersteunen. Iedereen heeft nood aan autonomie, verbondenheid en wil groeien, maar de manier waarop we die behoeften willen vervullen is verschillend. Hoe kunnen we elkaar blijven motiveren? Hermina is een experte op vlak van de zelfdeterminatietheorie (ZDT) en slaagt er als geen ander in om die op een heel bevattelijke manier over te brengen. Zij heeft trouwens los van de professionele context ook aardig wat zogenaamde huis, tuin en keukentips rond motivatie waarmee we ook in ons gezinsleven aan de slag kunnen.    

Luc Ardies, Algemeen Directeur Winkelraad UNIZO

De Self Determination Theory van Deci & Ryan is op vandaag zowat de meest populaire benadering  om verschillen in  motivatie en engagement  te verklaren tussen individuen en teams. De theorie vertrekt hierbij vanuit van de universele behoeften van de mens, het zgn. “ABC” ‘Autonomy”, “Belonging” en” Competence”). Hermina is gefascineerd en vooral overtuigd dat deze benadering absoluut werkt, ongeacht de doelgroep (werknemers, leerlingen, kinderen...). Zij  verrast en beroert haar publiek tijdens haar key notes, niet alleen door haar charisma, authenticiteit en expertise, maar ook door haar nieuwe en bruikbare inzichten, die achteraf blijven hangen en intrigeren.

Frank Vander Sijpe, Director HR Trends & Insights Securex

Ik heb vorige week deelgenomen aan de ZDT workshop. Ik wil meegeven dat ik het bijzonder interessant vond/vind. Na de meeting heb ik enkele tips reeds toegepast tijdens een moeilijk gesprek met een medewerker. Het hielp me om duidelijk te zijn enerzijds en samen op zoek te gaan naar de interne motivatie, zonder daarbij het kader (externe motivatie te vergeten).
Ik heb er ook met vrienden over gediscussieerd. Ik was aangenaam verrast dat een huisarts en praktijkdocent aangaf dat de door jou beschreven concepten vandaag ook in grote mate worden toepast in hun dagelijkse praktijk.

Anoniem lid van directiecomité

Onze leadership workshop rond retention & engagement name een hoge vlucht met Hermina als magisch ingredient. Als geen ander weet ze wetenschappelijke inzichten rond motivatie, ZDT en het ABC-model tot leven brengen op een eenvoudige maar engagerende manier die tot diepe inzichten leidt en nog lang nazindert bij het hele team…

An Hofkens, HR leader, J&J Supply Chain Belgium

Wanneer je vandaag een evenement organiseert voor je klanten, en je wil drukbezette IT managers motiveren om tijd voor je vrij te maken, dan weet je dat dat tegenwoordig niet eenvoudig is.
Want iedereen heeft het druk, drukker, drukst. Dus hoe sterker je programma, hoe beter je omkadering, hoe meer waarde je kan creëren voor je netwerk. Vanuit CTG (een toonaangevende IT services & solutions provider) vroegen we Hermina om onze keynote te verzorgen op ons event “moveIT: Efficiency Transformed” (https://moveit.ctg.com/ ), omdat wij, net als Hermina, oog hebbben voor het menselijk aspect van onze business, en in haar een sterke speaking partner vonden.
IT is a people business, after all, en vandaag de dag is motivatie belangrijker dan ooit. Voor je eigen werknemers, maar ook bij je klanten, en in alles waar we samen iets waardevols willen opbouwen.
Hermina is geen standaard “motivational speaker”. Daarmee bedoel ik: ze is geen BV, verschijnt niet op TV of komt niet met veel toeters en bellen binnengestormd. Maar je krijgt wèl een inhoudelijk stevig verhaal voor de kiezen, dat mensen aanzet tot nadenken. Iemand waar je niet alleen op, maar ook naast het podium je publiek echt wel mee in contact wil brengen. En zeker ook: iemand waar alle toehoorders achteraf vol lof over zijn. Aanrader dus!

Hermina Van Coillie as keynote at CTG’s moveIT

De keynote over de zelfdeterminatietheorie (ZDT) was een verfrissende duik in de fundamenten van motivatie, met een nadruk op het bevorderen van HQ-motivatie binnen organisaties. Hermina vond de perfecte balans tussen wetenschappelijke diepgang en praktische toepasbaarheid, en wist onze medewerkers uit te dagen om traditionele ideeën over autonomie, verbinding en competentie opnieuw te bekijken. Een boeiende ervaring voor alle toehoorders!

Anneleen Arnold, Beleidsmedewerker HR Thomas More

Hermina's keynote speech on cultivating high-quality motivation was truly inspiring for us. Her combination of research-based insights with relatable real-life examples from her family and everyday life made the topic easy to follow.
She conveyed the importance of how to cultivate motivation and provided strategies for individuals and teams to harness their own inner drive. Her passion for the subject was really tangible.
And in the end it all sounds so simple ;) “Indicating what you need increases the likelihood that your needs will be met"
Thanks Hermina! Highly recommended!

Benjamin Recknagel

This event was one (like we say in dutch) "om in te kaderen". Inspirational, fun, collaborative spirit, connectedness, and some serious good coaching by Hermina Van Coillie. Thanks to all particapants for making the a day to remember.. and let the whatsapp group which was created to share experience flourish!

ITSMF Belgium

Getriggerd door deze mooie getuigenissen?

Nieuwsgierig naar de unieke aanpak van Flourish? Wil jij deze resultaten ook in jouw organisatie? Misschien is een  keynote, ImpactMeting of MotivatieTraject dan wel echt iets voor jou.

Flourish SDT

Hermina Van Coillie
BE 0774.461.262
 
Bruul 27/B000
3220 Holsbeek

Contactgegevens