Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
    :]
    :]

Ontmoet de Flourish partners

Je ABC vervullen doe je niet alleen. Daarom werkt Flourish samen met ervaren ZDT experten vanuit diverse universiteiten en organisaties, en top experten met aanvullende expertises.

Hermina Van Coillie

Hermina Van Coillie, Dr. in de psychologie, is motivatie-expert, keynote speaker, docent in verschillende hrm-postgraduaat en masteropleidingen,co-auteur van ‘motiveren zonder controleren’, lid van de raad der wijzen bij het ESF, actief binnen Peace for talent, senior motivation consultant en zaakvoerder bij Flourish.

In 2005 doctoreerde ze binnen de onderzoeksgroep kwantitatieve en persoonlijkheidspsychologie rond ‘Anger-related behaviors’. Daarna werkte ze nog 2 jaar als post-doc aan de KU Leuven, tot ze in 2007 aan de slag ging als HR Research Expert bij Securex. Daar coördineerde ze onderzoeksprojecten rond een brede waaier aan hr-topics zoals retentie, burn-out, stress, vergrijzing, work-life balance, ondernemen, duurzame inzetbaarheid, absenteïsme en thuiswerk. 

Hermina Van Coillie is een veelgevraagd spreekster, en geeft al jaren keynotes (HR Square, VOV, NCOI,  Vocap, Vlerick, Prebes, ...), inspiratiesessies, masterclasses, workshops en trainingen voor bedrijfsleiders, hr-directors, hr-managers, leidinggevenden, preventieadviseurs, loopbaancoaches enz. Ze verscheen frequent in de nationale pers en sprak op verschillende internationale congressen. Hermina blijft zichzelf constant bijscholen. Zo volgde ze verschillende trainingen rond leiderschap, groepsdynamica, facilitatie, opstellingen en verbindende communicatie.

Hermina hanteert een unieke aanpak: Ze brengt een van de meest invloedrijke psychologische theorieën van deze eeuw tot leven, volledig wetenschappelijk gefundeerd, en tegelijk direct bruikbaar voor iedereen. En niet alleen op je werk, maar ook thuis of in de sportclub. Hermina verrast en beroert haar publiek, niet alleen door haar charisma, authenticiteit en expertise, maar ook door haar nieuwe en bruikbare inzichten.

Daarnaast heeft ze 4 schatten van kinderen, die haar elke dag stimuleren en uitdagen:  “Heb je er vrijwillig voor gekozen, schat?”, “voel je je alleen?”, “kan je het?” Met deze vragen brengt ze hen dag in dag uit in contact met hun ABC. Haar uitdaging is ook om hen te blijven motiveren als ze er zelf niet is: Eten ze ook groenten ‘s middags op school? Gamen ze niet teveel in hun papa-week? En vooral… bloopers kunnen! Uiteraard roept ze wel eens op haar kinderen of beloont ze met een lekker dessertje. Zelfs Hermina zondigt wel eens tegen de regels van de ZDT, goed wetende weliswaar dat dit op korte termijn kan werken, maar ten koste van…

Prof. Dr. Anja Van den Broeck

KU Leuven

Anja Van den Broeck is universitair hoofddocent aan het departement Werk- en Organisatiestudies van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, KU Leuven. Ze ontrafelt de fundamentele aard van menselijke motivatie en gebruikt (nieuwe) inzichten uit de ZDT om de impact van werk op motivatie, welzijn, stress en prestaties van werknemers te onderzoeken. 

Anja combineert fundamenteel onderzoek met de studie van recente maatschappelijke ontwikkelingen. Ze is coauteur van het boek ‘motiveren zonder controleren’ en heeft heel wat wetenschappelijke en  praktijkgerichte publicaties. 

Door de samenwerking met Anja werkt Flourish steeds met de meest recente inzichten uit de ZDT. Hermina en Anja delen hun passie om met de ZDT effectief aan de slag te gaan in organisaties. Dankzij hun jarenlange ervaring met de ZDT en het handig, maar toch niet altijd even eenvoudig ABC, laten ze mensen, teams, afdelingen en hele organisaties volledig openbloeien!

Lees meer

Jacques Forest

Ph.D. Professeur titulaire, Psychologue organisationnel et CRHA

Jacques is organisatiepsycholoog, Certified Human Resources Professional (CHRP) en professor-onderzoeker over arbeidsmotivatie aan de UQAM School of Management Science in Canada. In 2006 ontving hij een prijs voor zijn capaciteiten in wetenschappelijke popularisering en in 2011 ontving hij de rising star award. Hij is een van de co-auteurs van de Multidimensional Work Motivation Scale, een wetenschappelijk gevalideerde schaal die de verschillende motivatietypes meet in meer dan 20 talen. Zijn werk is gebaseerd op de positieve psychologie en gaat na wanneer en hoe het mogelijk is om prestaties en welzijn op het werk met elkaar te verzoenen.

De focus van Jacques op het JDR-model, financiële motieven en de linken met ZDT, samen met zijn vertaalslag van ZDT naar de praktijk, zowel binnen publieke en private organisaties, NGO’s, overheidsinstanties, universiteiten, als  KMO’s, zijn een ongelofelijke meerwaarde voor Flourish.

Lees meer

Marcus Mueller

PhD, MBA, Professor of Management & Director Strategic Initiatives

Dr. Marcus B. Mueller is voltijds hoogleraar aan de afdeling Management van de Sacred Heart University Luxemburg. Zijn onderzoeksinteresse en wetenschappelijk werk omvatten leiderschap, motivatie, prestaties en gezondheid in organisaties en bij senior executives. Onlangs richtte hij ActSMART op, het Academisch Centrum voor Strategisch Management Onderzoek en Training. De missie van ActSMART is het welzijn, motivatie, betrokkenheid en gezondheid te verbeteren ter ondersteuning van  bedrijfsprestaties en maatschappelijk welzijn. Sinds Marcus SHULU vervoegde, heeft hij aanzienlijke ervaring opgedaan binnen  verschillende bedrijven, start-ups en NGO's, waaronder Luxair, Luxairport, Luxaviation, Luxinnovation, NoNailBoxes, Brasserie Nationale, SciPharm, Motion-S, Airbox Lab, ADA, Handicap International en het Rode Kruis.

De meerwaarde van Marcus ligt niet alleen in zijn onderzoek naar de ZDT, maar ook in zijn jarenlange ervaring hiermee binnen organisaties.

Lees meer

Ophélie Amelin

Psychologue du travail et coach en entreprise, je suis active depuis 15 ans dans diverses entreprises et divers secteurs pour former, coacher et soutenir le personnel et les managers dans des moments de crise, mais aussi au quotidien. Mes spécialités concernent le management et en particulier, la motivation au travail, la gestion du stress, l’accueil du changement, la communication non-violente, …


Ma collaboration avec Hermina a commencé il y a plus de 15 anslorsque nous travaillions ensemble sur des thèmes comme l’absentéisme et la motivation au travail. 

Aujourd’hui, nous poursuivons cette coopération afin de vous proposer un accompagnement de qualité dans la langue maternelle de vos équipes.

Lees meer

Carole Beelen

Carole Beelen is trainer, facilitator en keynote spreker. Ze ontwerpt haar eigen trainingen met interactieve werkvormen geïnspireerd op de Moreno-technieken. Als trainer brengt ze die vervolgens samen met haar collega’s van haar bedrijf Anderz Trainen met flair en diepgang over de bühne. Het sluitstuk is de nazorg (bordspel, toolbox, en fris(op)drachten) zodat het geleerde ook in de praktijk toepasbaar blijft. Carole’s kracht is, dat ze verder gaat dan het traditionele trainen. Er is ruimte voor energie en ontspanning bij de deelnemers met het voordeel dat het leerrendement omhoog gaat. Dat heeft ze onder meer laten zien bij haar leergang Verbindend Communiceren. Deze is inmiddels uitgegroeid tot een begrip bij overheidsinstellingen, auditors en financials. In haar nieuwste training Motivatiekracht brengt Carole de wetenschappelijke onderbouwing van Hermina’s HQ-motivatie samen in praktisch toepasbare, interactieve trainingen
Lees meer

Inge Mommaerts

Meer dan 20 jaren van mijn loopbaan speelden zich af in toonaangevende bedrijven in Legal & HR-functies. Ondanks de fijne werkervaringen bleef ik toch op mijn honger zitten en heb me dan geheroriënteerd naar ‘mensen’. Via verschillende (langdurige) opleidingen, zoals het postgraduaat ‘Coaching’ aan de AP-hogeschool, ‘stress-en burn-out coach’ bij Annita Rogier en hartcoherentie bij Jürgen Blommaert, heb ik me bijgeschoold. Om nog beter te ontwarren wat in de knoop ligt, specialiseer ik me via de 4-jarige opleiding ‘Oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapeut’ aan het Korzybski instituut in Antwerpen. In juni 2024 start ik de certifiëringsopleiding tot TRE®-provider. TRE® is een stressreducerende lichaamsgerichte methode om dagelijkse stress en diepere spanningen te kunnen loslaten en zo veerkrachtiger in het leven te staan.

Ik geloof sterk in de kracht van elk individu. Mensen in beweging brengen om authentieke keuzes te maken, dat is mijn persoonlijke beweegreden. In elke traject staat het kernwoord "samen" centraal, waarbij jouw input waardevol en essentieel is. Samen gaan we oplossingsgericht te werk, zonder oordelen én op jouw ritme. Samen denken we in functie van oplossingen, niet vanuit problemen.

  • Stress- en burnout: samen doorlopen we de 3 fasen (opladen, oplossen en oppakken) naar herstel op jouw tempo. Hoe gaan we aan de slag? In fase 1 leer je jouw fysieke en mentale toestand te accepteren. Je krijgt ook inzicht in je stressbronnen. Tot slot herstel je je conditie. In fase 2 leer je omgaan met emoties en minder piekeren. Je vindt oplossingen voor je stressbronnen. Ook leer je welke talenten en waarden bij je passen. In fase 3 bereid je je terugkeer naar het werk voor. Je pakt je taken en rollen weer geleidelijk op en werkt aan terugvalpreventie.
  • Een laag zelfbeeld, onprettige gevoelens, ongezonde denkpatronen, een tekort aan veerkracht,..”

Dankzij de ZDT kunnen individuen/organisaties de motivatiefactoren identificeren die bijdragen aan het welzijn van zichzelf/werknemers en zo burn-out helpen voorkomen. Dit impliceert het verlenen van (i) autonomie, zoals controle hebben over taken, planning of besluitvorming, (ii) het ondersteunen van competentieontwikkeling, nl.  kansen voor groei, ontwikkeling en het benutten van vaardigheden en  (iii) het bevorderen van sociale verbondenheid op de werkvloer door een ondersteunende werkomgeving te creëren waarin werknemers zich gewaardeerd en verbonden voelen met hun collega's en leidinggevenden.

Lees meer

Dirk Swaegers

Dirk Swaegers, is facilitator, trainer en coach bij Flourish. Hij is ingenieur van opleiding heeft een Middle Management opleiding gevolgd bij Vlerick en is 6 sigma en Lean green belt.

Hij heeft een jarenlange ervaring bij Johnson & Johnson. Aanvankelijk werkte hij aan het verbeteren van processen en systemen. In de loop van de jaren verschoof zijn focus van systemen en processen naar mensen. “Je mag processen zoveel verbeteren als je wilt, uiteindelijk zijn de mensen de sleutel tot het succes van elke verandering.”

Dirk heeft zich, als zelfstandig ondernemer, de laatste jaren vooral gespecialiseerd in persoonlijke energie en groei oa via deze opleidingen: Servant Leadership (AMCA USA) , Corporate Athlete (HPI Orlando USA), NLP Practitioner en Master (Arcturus België), Inspirerend coachen (Jef Clement), Transformative Life Coaching (Arcturus).

Voor Dirk is het duidelijk wat zijn passie is en wat hij in zijn leven wil realiseren: mensen helpen groeien.

Hij faciliteerde al meer dan 100 trainingen en workshops in Belgie, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Verenigde Staten, China en Afrika. In totaal inspireerde hij meer dan 1000 deelnemers om hun energie in eigen handen te nemen en kleine veranderingen door te voeren in hun dagdagelijkse gewoontes.

Dirk kwam jaren geleden in contact met de zelf determinatie theorie. Het is voor hem een theorie die natuurlijk aanvoelt en intussen deel uitmaakt van de programma’s die hij begeleid.

Dirk houdt van interactie, luisteren naar mekaar, leren van mekaar, verantwoordelijkheid opnemen, keuzes maken en consequenties aanvaarden. Dit voelt voor Dirk zo natuurlijk aan dat dat onderdeel is van alles wat hij doet. En uiteraard gaat dat gepaard met de nodige worstelingen en leermomenten, want we zijn uiteindelijk allemaal mensen.

Dirk is gelukkig getrouwd en fiere vader van 2 volwassen zonen, die elk op hun manier hun pad aan het bewandelen zijn.

Lees meer

Veerle Moons

Als geboren positivist – met beide voetjes op de grond -  steekt Veerle met haar enthousiasme graag dat van anderen aan. Ze brengt een schat aan ervaring mee als voormalig leidinggevende en HR Business Partner, waarbij ze heeft samengewerkt met teamleiders, managers en directieleden.

Haar vermogen om zich in te leven in diverse perspectieven maakt van haar een waardevolle bruggenbouwer tijdens veranderingstrajecten. Haar passie voor (zelf)leiderschap en bewustzijnsontwikkeling is door de jaren heen gegroeid. Met zichzelf als instrument voor anderen, ging ze zich hierin verdiepen om zo nog beter te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van anderen en van organisaties.

Veerle houdt er van om 1 op 1 in verbinding te gaan, diepgang en authenticiteit op te zoeken, waarbij een vleugje humor nooit ver weg is. Tegelijkertijd gaat ze, als professioneel trainer en organisatiecoach bij Bytesize BV, graag met groepen aan de slag. Veerle is in haar element als ze zaadjes kan planten, mensen kan inspireren én in beweging brengen. Jij (weer) meer in je kracht, dat is haar drijfveer!

Lees meer

Flourish zoekt ZDT-experten

Ben jij niet alleen gedreven, maar volledig gebeten en gepassioneerd door de ZDT? Kleurt het ABC nu al je dag? Heb je al een pak ervaring met de implementatie van het ABC binnen organisaties? Zoek je een tof team om verder in te groeien en zelf je eigen ABC te vervullen? Dan ben je bij Flourish aan het juiste adres.

Flourish zoekt HQ-gemotiveerde freelancers die vanuit hun passie, gedrevenheid en expertise mee kunnen werken aan ImpactMetingen en MotivatieTrajecten. 

En klopt, streven naar geluk is niet waar ons leven om draait (Dirk De wachter), maar uiteraard is de FUN-factor zeer hoog in het Flourish-team 😉

Ontmoet het Flourish Team

Heb je een concrete vraag voor het Flourish team? Of heb je zelf zin om zelf deel uit te maken van het Flourish team? Voel je de ABC kriebel?

Flourish SDT

Hermina Van Coillie
BE 0774.461.262
 
Bruul 27/B000
3220 Holsbeek

Contactgegevens