Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
    :]
    :]
Terug

ZDT training

2022/06/07
Met deze opleiding krijgen leidinggevenden, hr-managers en -directors, CEO’s, zaakvoerders, preventie-adviseurs, coaches en consultants een heel goed inzicht in de zeer concrete toepasbaarheid van de zelfdeterminatietheorie binnen hun team, organisatie of bij hun klant. Met deze inzichten zet je organisaties op het spoor van High Quality-motivatie door leidinggevende te laten groeien, teams beter te doen (samen)werken en mensen te laten openbloeien. Het effect op de organisatieprestaties is gegarandeerd!
Humans are inherently motivated to grow and achieve and will fully commit to and engage in even uninteresting tasks when their meaning and value is understood.
— Deci & Ryan

Doel van de opleiding

Met deze opleiding (Module 1 en 2) krijgen leidinggevenden, hr-managers en -directors, CEO’s, zaakvoerders, preventie-adviseurs, coaches en consultants een heel goed inzicht in de zeer concrete toepasbaarheid van de zelfdeterminatietheorie binnen hun team, organisatie of bij hun klant. Met deze inzichten zet je  organisaties op het spoor van High Quality-motivatie door leidinggevende te laten groeien, teams beter te doen (samen)werken en mensen te laten openbloeien. Het effect op de organisatieprestaties is gegarandeerd!
In Module 3 gaan we een stapje verder, en maken we van jou een ZDT expert!

 

Programma

MODULE 1: ZDT bij jezelf (1 dag)

Op dag 1 reiken we de deelnemers een verdiepende introductie aan in de zelfdetermintatietheorie, verschillende mensbeelden, en verkennen we  de verschillende soorten motivaties alsook het verband met de drie psychologische basisbehoeften: autonomie, verbinding en competentie (ABC). We gaan ook dieper in op de antecedenten en gevolgen op individueel niveau zoals de eigen waarden en talenten, persoonlijkheid, mindfulness, stress en burn-out, well-being en coping.

Je kan maar met de ZDT aan de slag als je ervaart hoe krachtig deze aanpak werkt in je eigen leven. Daarom starten we met veel ervaringsoefeningen en zelfreflectie.

 

MODULE 2 : ZDT op teamniveau (2 dagen) ABC tool en taal

Op dag 2 openen we de toolbox waarover leidinggevenden zoal kunnen beschikken om een omgeving te creëren waarin hun teamleden zich meer kwalitatief kunnen motiveren, ook in tijden van hybride werken. Samen exploreren we de meerwaarde van onder meer psychologische veiligheid, vertrouwen, leiderschapsstijl, jobdesign, jobcrafting en I deals.

Dag 3 staat in het teken van de ABC taal (geweldloze of verbindende communicatie); Je behoeften en die van je teamleden kennen, is stap 1. Erover praten is stap 2. Dit kan via de ABC taal, een krachtige tool voor iedereen die met het ABC wil werken. 

 

MODULE 3: Word een ZDT coach (3 dagen)

In deze 3 'advanced' dagen gaan we dieper, en dieper... dieper in de theorie en in de praktijk. Dieper in jezelf en dieper in de andere. 

Je leert zelf hoe je het ABC en de 4 motivaties kan gebruiken in je eigen opleidingen en workshops. Je leert hoe je de ZDT kan meten (kwantitatief en kwalitatief), en krijgt hiervoor handig Flourish materiaal. Je leert zelf een keynote te geven, leert om te gaan met enkele ABC blokkades, en je slaagt erin om anderen de kracht te laten zien van het ABC.

 

Veel oefenen, zeer interactief, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

 

Praktisch

- De Kluizerij

- Module 1 en 2: 23-24-25 november

- Module 3: Voorjaar 2022 

- 2499 Euro, excl. BTW (zonder overnachting), 2645 Euro (met 2 overnachtingen en ontbijt)

-Inbegrepen: 3 dagen training (9u30 - 19u), kofffie, thee, hapjes, diner, avondprogramma (optioneel), cursusmateriaal

-Trainers: Hermina Van Coillie, Karel Hubrechts, Mieke Meire

Inschrijven via Miekemeire22@gmail.com

 

 

Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken
— Johan Cruiyff

Dit is een tip van Hermina Van Coillie

Hermina is expert in HQ-motivatie en de zelfdeterminatietheorie, afgestemd op jouw organisatie. Zo helpt zij jou:

Flourish SDT

Hermina Van Coillie
BE 0774.461.262
 
Bruul 27/B000
3220 Holsbeek

Contactgegevens