Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
    :]
    :]
Terug

Tweedaagse training – verbindend motiveren en communiceren - Waarom de collega's niet wouden lunchen in het cafetaria

2022/03/09
Maar hoe vervul je nu het ABC van je medewerkers? En hoe kan je druk en dwang verlagen in je werking en processen? Flourish en Human matters sloegen de handen in mekaar, en bouwden een tweedaagse training hierrond.
Humans are inherently motivated to grow and achieve and will fully commit to and engage in even uninteresting tasks when their meaning and value is understood.
— Deci & Ryan

Waarom de collega’s niet wouden lunchen in het cafetaria

Na bijna 2 jaar hun medewerkers verplicht te laten lunchen op hun bureau, dacht de hr-afdeling van een IT-bedrijf dat iedereen dolenthousiast zou zijn bij de heropening van het cafetaria. Eindelijk weer samen eten, praten… 

Ze stuurden dus het verlossende bericht: “Vanaf 14 maart verwachten we jullie weer in het cafetaria. Gedaan met eenzame lunchen achter jullie laptop… “Maar wat gebeurde er?

In plaats van enthousiast te reageren, bleek er heel wat weerstand te zijn. Ineens wouden de collega’s toch op hun bureau blijven tijdens hun lunchpauze. De directie wist niet wat er aan de hand was…

 

Wat kan (zelfs lichte) druk en dwang teweeg brengen?

Hoe kan dat nu? Iedereen keer er zo naar uit. En toen het kon en mocht, toen wouden ze het niet?

Wat speelde hier. Wel, heel eenvoudig. De medewerkers ervaarden druk. In plaats van ‘te mogen’ lunchen in het cafetaria, werd het gewoonweg van hun verwacht. Ze kregen geen keuze. Waar ze initieel graag naar het cafetaria wouden gaan, was nu hun enthousiasme weg, omdat het nu ineens moest. Als je mensen onder druk zet, hun behoefte aan autonomie frustreert, dan daalt hun High quality motivatie. Zo kan je de intrinsieke motivatie gewoon doen verdwijnen.

En dit is natuurlijk niet wat we willen. We willen dat mensen iets doen vanuit HQ motivatie, zonder druk of dwang. Dat ze er vrijwillig instappen. Dat ze het leuk, interessant of zinvol vinden. We willen dat ze zaken doen die ze goed kunnen, of waar ze in kunnen groeien. En we willen dat ze in verbinding blijven met de mensen rondom hun.

Als je hun ABC vervult, bloeien ze volledig open.

 

Maar hoe vervul je nu het ABC van je medewerkers?

En hoe kan je druk en dwang verlagen in je werking en processen?

Flourish en Human matters sloegen de handen in mekaar, en bouwden een tweedaagse training hierrond.

 

Wat leer je in deze tweedaagse?

De training voor iedereen die optimaal wil motiveren en communiceren. Zonder macht, zonder controle. Maar vanuit verbinding.
In deze training brengen we de basisprincipes van verbindend communiceren en de zelfdeterminatietheorie samen en tot leven. De twee methoden gaan uit van de kracht van authenticiteit en verbinding: “zonder echte verbinding kan je niet motiveren”. 

 

Je leert:
·   hoe high quality motivatie ontstaat en wat de randvoorwaarden zijn,
·   hoe je de motivatieprincipes kan toepassen in jouw team en organisatie,
·   een vlotte, naturelle manier van verbindend spreken en luisteren in diverse situaties,
·   een houvast om op een duidelijke manier en zonder schuldgevoelens grenzen aan te geven,
·   hoe je feedback laat stromen als inspiratiebron voor leren en groeien,
·   hoe je meningsverschillen kan vertalen naar duurzame afspraken.

 

De twee ervaren lesgevers  Erwin Tielemans en Hermina Van Coillie werken heel concreet en ervaringsgericht en richten zich op de leefwereld van de deelnemers. Je ontvangt handige hand-outs, tools en tips en tricks, zodat jij thuis en op het werk direct aan de slag kan met de basisprincipes van verbindende communicatie en de zelfdeterminatietheorie. 

 

 

 

Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken
— Johan Cruiyff

Dit is een tip van Hermina Van Coillie

Hermina is expert in HQ-motivatie en de zelfdeterminatietheorie, afgestemd op jouw organisatie. Zo helpt zij jou:

Flourish SDT

Hermina Van Coillie
BE 0774.461.262
 
Bruul 27/B000
3220 Holsbeek

Contactgegevens